Da’n före da’n före doppareda’n

Det börjar närma sig. Da’n före da’n före doppareda’n. I år åker jag inte hem till Sandviken, utan firar istället julen med Joacim och hans familj. Hans syster (som vi ska hålla till hos) bor strax utanför Borås, så det blir både billigare och smidigare för min del.

Jag är inte mycket för att julpynta, men häromdagen fick jag ett ryck och köpte hem röda stearinljus samt en lång glittergirland från Claes Ohlsson. Det hjälpte dock inte speciellt mycket. Glittret hänger ner från taket likt en ful, misslyckad konstinstallation. Det går helt enkelt inte att göra det riktigt mysigt och trivsamt i den här lägenheten. Tapeterna är för ljusa (mina idealtapeter har en orange färgton) och den ena kortväggen upptas nästan helt av tre fönster. Annars gillar jag den. Den ligger centralt och har ett väldigt bra utsiktsläge (vissa dagar kan man sitta och glo på folk, tåg och bilar i det oändliga).

Lite julstämning finns det dock. Jag har fått riktigt snygga julkort från Stef och Lisa (det här med julkort har blivit mycket roligare sedan jag lärde känna fler serietecknare. Och varför gjorde jag inte själv några julkort förresten?).

Nu ska jag slöa vidare och titta på roliga dokumentärer. Ha en förbannat trevlig jul allihopa!