The gods love to look upon thee


Ännu en teckning utan något speciellt syfte, denna gång av farao Akhenaton (även stavad Echnaton). Han var en av mina favoritpersoner ur historien när jag var väldigt inne på det forna Egypten som tonåring. Akhenaton skilde ut sig från mängden av alla dessa faraoner bevarade i fragment av sten, papyrus och bleknad färg, genom sina något märkliga idéer (han hävdade framför allt att det bara skulle finnas en gud) och sitt än mer märkliga utseende. Om han verkligen såg ut så som han lät sig avbildas eller om det bara rörde sig om ett konstnärligt grepp (den uppsvällda magen och de närmast feminina höfterna lades till exempel kanske till för att förmedla en känsla av fruktbarhet) är svårt att avgöra eftersom hans mumie inte återfunnits. Jag tyckte i alla fall att han var helt oemotståndligt söt i sin androgynitet.

Ibland hamnar jag i situationer där jag börjar fundera på vad jag egentligen gillar och attraheras av. Det kan vara att jag ser kroppar på bild eller film som verkligen är menade att vara begärliga (men som oftast inte säger mig så mycket) eller att jag är i sällskap med någon som pekar ut en snygg person på stan. Ofta känns det som att jag inte har tillräckligt mycket erfarenhet för att kunna kartlägga min attraktion ordentligt (om det nu är nånting som man måste göra, men det är roligt att kunna ge ett svar när folk frågar vad man egentligen gillar).