Bild & Bubbla 1-2/2007

Idag damp det senaste numret av Bild & Bubbla slutligen ner i brevlådan efter närmare ett års försening. Oavsett när det händer brukar det dock vara en rätt trevlig sammansättning av serier och artiklar. Samtidigt som det är roligt att bli upplyst om serier som man tidigare inte hade nån koll på, som den japanska tecknaren Junko Mizunos groteskt gulliga serier, är det också trevligt när gamla favoriter kommer upp igen, som Peter Madsens Valhall.

Andra spontana reaktioner som jag fick av just detta numret:
1. Artikeln om Henrik Bromander fick mig att börja överväga att, trots en teckningsstil som jag har svårt för, att läsa hans böcker.
2. Roligt att det publicerades ett utdrag ur Stef Gaines blogg Segerkrönt i förväg, som jag själv brukar läsa med jämna mellanrum.
3. Hur kunde recensenterna endast tilldela en trea till både Rabbinens katt av Joann Sfar och Jason Lutes Berlin (som enligt mig är helt mästerliga)?! Fast sånt handlar ju i grund och botten om personligt tycke och smak.

Annars blev jag verkligen sugen på att sätta igång och teckna serier. Dess värre har jag ännu inga färdiga idéer och har dessutom börjat sacka efter lite med studierna som jag borde prioritera över allt annat just nu. Men det är väl snart på tiden att börja planera inför min andra seriebok. Hur den ska utformas och vad den ska innehålla. Jag har lite lösa idéer på att blanda vardagsrealistiska berättelser med andra som utspelar sig längre bakåt i tiden eller innehåller vissa övernaturliga inslag (i stil med ”Gloria sit masturbationi” och ”Mors vincit omnia”). Men vi får se. Jag har tjugo sidor kvar att tuscha på Pusselbitar först.

  • http://www.blogger.com/profile/13872281779827534403 Nickan

    Att ge Rabbinens katt en trea borde belönas med nackskott.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Damn right!