Tråkigt skolarbete

Jag har alltid haft svårt att koncentrera mig på och ta till mig saker som jag tycker är vansinnigt tråkiga. Just nu läser jag en kurs i kulturpolitik och jag har dess värre alltid tyckt att politik är… vansinnigt tråkigt. Jag vet att det egentligen är viktiga saker, att det är något som man borde ha någorlunda koll på, men jag kan likväl inte uppbåda det minsta intresse för ämnet. Det enda som är lite intressant när det gäller politik är den ideologiska biten, hur människor väljer att framställa samhället och sig själva. Jag önskar att vi kunde få läsa sociologi istället för all den här röran om lagar, departement och ärenden hit och dit.

Jag läser högt för mig själv för att orden ska fastna bättre, men gång på gång drar tankarna iväg åt annat håll tills jag upptäcker att jag bara ägnar mig åt mekanisk uppläsning utan att ha den blekaste aning om vad allt handlar om (och dessutom fortfarande känner att jag skiter fullständigt i vad allt handlar om). Förr kunde sådant göra mig djupt frustrerad på gränsen till deprimerad, att jag liksom bara satt och slösade bort tid som kunde användas till vettigare saker och att jag måste vara misslyckad som inte kunde göra nånting av det som jag var intresserad av istället. Nu tar jag det mycket lugnare och blir på sin höjd bara på allmänt dåligt humör. Yeah, progress!

För att lätta upp stämningen hade jag tänkt att beställa lite serier från Adlibris:
Box Office Poison av Alex Robinson
The Portent: de dödas rike av Peter Bergting
Shortcomings av Adrian Tomine
Det visade sig dock att den första var tillfälligt slut, att den andra ännu inte kommit ut och det vore ju lite onödigt att bara beställa och betala frakt för den tredje. Arrrgh!

 • http://www.blogger.com/profile/05555993467732793580 Lisa Medin & Stef Gaines

  Vilket sammanträffande!Jag läste nyss Box Office Poison – fick låna den av Gunnar Krantz – och blev väldigt förtjust. Tecknarens stil genom boken flyter bit för bit på plats, samtidigt som karaktärerna och deras liv utvecklas. Lång är den också, plus att man känner igen sig en massa. Det är trevligt.Skaffa den!//Lisa

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Åh, nu vill jag ju ha den ännu mer. VARFÖR skulle den vara tillfälligt slut på Adlibris…Undrar hur snabbt de kan ta in den? Eller så får jag svälja sparsamheten och köpa den för ett dyrare pris nån annanstans.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Yay! Nu såg jag att de hade fått in den igen.

 • http://www.blogger.com/profile/06197706273596599170 Peter Bergting

  Awesome, hoppas du gillar Portent!