Att varva ner

Mitt huvud är helt tomt av att hela veckan ha sysselsatt sig med att analysera samhällsbilden i Synd – Noveller av det moderna genombrottets kvinnor ur ett genusperspektiv. Nu är essän i alla fall snart färdig. Ska bara försöka knyta ihop alla mina förvirrade tankegångar och hoppas att det kommer passera som godkänt. För att slappna av har jag under kvällarna suttit och klottrat och gjort några Teckningar Utan Något Speciellt Syfte, bland annat denna bild på mig själv.


Egentligen gjorde jag den främst för att jag tycker det är roligt att teckna mitt oansade kroppshår. Däremot hade jag lite ångest över vilken lektyr jag skulle teckna in bredvid sängen. Oavsett vad man väljer känns det som att man säger ”Wööh, titta vilken god smak jag har!” Att man tar avstånd från vissa kategorier och placerar sig i andra (vilket man iofs gör genom att exponera håriga ben och armhålor också, men det gör mig inte alls illa till mods av någon anledning). Till slut bestämde jag mig för att helt enkelt rita in det som för tillfället faktiskt låg bredvid sängen.

Nu ska jag varva ner min hjärna ytterligare genom att titta på när David Bowie sjunger ”dance magic dance” i 80-talsfilmen Labyrinth (inte för att jag är nåt Bowie-fan, utan för att det är så underbart fånigt).

  • http://www.blogger.com/profile/13673914140501699318 Tanja Suhinina

    Att teckna sitt oansade kroppshår är alltid roligt. När jag är uttråkad och har ritat självporträttkluddbild brukar jag lägga till en massa hår – en skön tidsdödande syssla!Anima ♥

  • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 Stef

    Själv ansar jag runt då jag känner mig bekvämast så. Fast jag tycker att det kan se riktigt coolt ut på andra. Och det är roligt att rita. :DAngående lektyren: serier för vinsten! Och… Hihihihihi *^^*Kan jag lägga upp den där på Anima-bloggen?

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Visst, Stef, det går bra. 🙂