Mission accomplished

Yes! Min serie, numera även försedd med ett namn: ”Med andra ögon”, blev färdigskissad igår. Femton sidor blev den. Som vanligt sitter jag med resultatet i händerna och är helt förundrad över att det är jag som har åstadkommit det (med lite hjälp från Patrik visserligen). Att jag faktiskt lyckades. Igen. Trots att det alltid känns lika tungt och motigt innan man kommit igång och ska föra pennan mot det tomma papperet. Jag har lagt ut en bild från serien på den mer serierelaterade bloggen som jag har ihop med Joacim (och som tyvärr uppdateras alldeles för sällan). Förmodligen kommer den dyka upp i nästa nummer av Agnosis.

Jag läste förresten att Johanna-sviten varit framställd på Serieteket tillsammans med andra ”queera serier” under Pridefestivalen. Det var lite roligt. Jag har annars fått intrycket av att serierna om Johanna sällan kategoriserats som queera och inte fått så stor uppmärksamhet inom hbtq-världen. Johannas homosexualitet är å andra sidan ganska sällan ett tema i serierna. Den bara finns där utan att tas upp till diskussion av omgivningen. På den punkten representerar serierna nog lite av en idealvärld, så som vi önskar att det skulle vara men som tyvärr inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Vem eller vilka som man delar säng med är idag väldigt identitetsskapande och avgör många gånger hur andra kommer betrakta en.
Skaparens folk är däremot lite mer temabaserad med ett tydligare fokus på homosexualitet, men den boken har så vitt jag vet inte ens recenserats i Kom ut. Ja, ja…

Här är en bild av Klara och Johanna som jag satte ihop utan nån speciell anledning (såna bilder är nästan roligast att göra. Utan nån speciell anledning alltså).