Höst

Hösten slog då till hastigt och oväntat. Plötsligt var det bara regn och kyla ute i luften och man satt inne i den inte alltför vältempererade lägenheten med kalla fötter och flera lager kläder. Till råga på allt med näsan över papper med kurslitteratur som måste införskaffas. Men det kunde varit värre. Vid den här tiden förra året var jag dessutom gravid. Det var strax innan som jag skulle få göra abort och min kropp befann sig i konstant uppror med omgivningen. Jag var allmänt trött och hängig, mådde illa av den plastaktiga lukten i den nya lägenheten, hade knappt någon aptit (men om jag lät bli att äta mådde jag i regel ännu sämre) och fick ta min tillflykt till badrummet för att spy varje morgon. Jag hade som sagt velat sterilisera mig i flera år. Detta var den knuff jag behövde för att verkligen se till att få det gjort också.

Annars hämtade jag ut mitt nya ID-kort på svensk kassaservice idag. Jag hade numret 666 på min kölapp. Det enda jävliga i den situationen bestod dock i att jag inte riktigt gillar hur jag ser ut på kortets foto. Håret är ganska platt och stripigt, min haka pryds som vanligt av finnar och ett högst ofördelaktigt ljus främhäver mina läppar som ynkligt små. Jag hade i alla fall vett att inte le mitt typiska nördaktiga leende (då min överläpp typ försvinner helt och blottar glänsande tandkött). Ja, ja… Så länge folk känner igen mig är det väl bra.
Git thee behand me, Say-tun!