Att vara eller inte vara, det är frågan…


För tillfället skriver jag inte bara B-uppsats i biblioteks- och informationsvetenskap, jag tuschar även på det andra kapitlet i Pusselbitar, den fjärde boken i Johannasviten av mig och Patrik Rochling. Nu ska jag inte ställa till med några större spoilers, men de flesta som följt Johannaserierna känner förmodligen till feministflatan Gabriella (tjejen till vänster i mörkt hår). Gabriella är en figur vars åsikter jag både kan sympatisera med och störa mig på oerhört, och i ovanstående scenario intar hon en hållning som mest bara gör mig förbannad. Så förbannad att jag känner ett okuvligt tvång att ägna ett helt blogginlägg åt det självklara faktum att även om jag tecknat en ansenlig del av den här serien, så är inte figurernas alla åsikter mina egna.

Anledningen till att jag gör så stor sak av just det här är givetvis att jag tar det för personligt. Jag gillar verkligen inte när folk bestämmer sexuell läggning åt andra och avgör vad som är på riktigt och vad som inte är det. Att man nästan framstår som med dålig karaktär för att man råkar vara osäker eller har en mer flexibel sexualitet. Själv har jag haft en massa ångest i mina dagar just på grund av den här föreställningen att det finns något som är på riktigt, antingen är man det ena eller det andra och oavsett vilket så vet man om det, amen. Så enkelt har det aldrig varit för mig i alla fall.

Nåväl. Gabriella försvinner ur berättelsen efter ett tag och sedan blir allt bra igen 😉

  • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 stef

    Det där är ett ämne som jag tycker att vi borde göra hundra serier omApropå serier och intressanta ämnen, tror jag att du skulle gilla denna :)http://swussian.livejournal.com/384486.html

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Åh, hej! Roligt att du hittat hit.Ja, jag snubblade över Tanjas serie igår och jag gillade den verkligen.